Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Σκουπιδότοπος Greek Idol

Ο θίασος που ακούει στο όνομα "κριτική επιτροπή του Greek Idol" δίνει και απόψε ρεσιτάλ χυδαιότητας. Μόλις τώρα, ο κύριος Καπετανίδης, λαμπρό μέλος του θιάσου, εκστόμισε την εξής προτροπή προς νεαρά καλλιτέχνιδα - διαγωνιζόμενη: "Χόρεψε, γιατί δεν χορεύεις;"
Αλήθεια, δεν έμαθε ο κύριος κριτικός ότι άλλο πράγμα το τραγούδι, άλλο ο χορός; Δεν γνωρίζει ότι η ερμηνεία ενός τραγουδιού γίνεται δυσχερέστερη όταν πρέπει να χοροπηδάς στην σκηνή σαν τον Τιραμόλα; Δεν αντιλαμβάνεται ότι η προτροπή του υποβιβάζει την ερμηνεία ως καλλιτεχνική δραστηριότητα, και την ερμηνεύτρια ως καλλιτεχνική υπόσταση; Τι σχέση μπορεί να έχει με το τραγούδι ένας άνθρωπος που συγχέει την ερμηνεία με την επί σκηνής κίνηση; Θα έλεγε την ίδια συμβουλή στη Σωτηρία Μπέλλου, στη Βίκυ Μοσχολιού και στη Μαρίκα Νίνου;
Όχι ότι περίμενα κάτι καλύτερο. Πριν από μερικές εβδομάδες, ο ίδιος είχε εκστομίσει σε διαγωνιζόμενη την εξής χυδαιότητα: "Καλά, πώς θα τραγουδήσεις έτσι; Πρέπει να χάσεις τουλάχιστον δέκα κιλά".
Και εις ανώτερα, έμποροι.
ΥΓ: Αλήθεια, ο Πέτρος Κωστόπουλος, η μαμή του πιο ευτελούς lifestyle και του πιο ορμητικού κύματος χυδαιότητας που γνώρισε η Ελλάδα από το 1990 και μετά, για πόσο ακόμα θα απασχολεί τα τηλεοπτικά, καλλιτεχνικά και δημοσιογραφικά πράγματα της χώρας;

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν θα διαφωνήσω σε τίποτα από όσα λές.
Αλλά ακόμη και η κριτική που του κάνεις.. είναι χάρη προς αυτούς.
Φτάνει πια με την κριτική που δίνει ζωή σε κριτές και κρινομένους.
Στο δικό μας παραμύθι να ζήσουμε μια ακόμη όμορφη στιγμή.
Ετσι μου φάνηκε, τώρα μην τα πάρεις και τοις μετρητοίς. μια γνώμη είπα.

Μουσικά Προάστια είπε...

Εύστοχη η παρέμβασή σου. Κοινώς, με στρίμωξες για τα καλά! Αλλά το πρόβλημα είναι αυτό ακριβώς: ότι μου χαλούν το παραμύθι, το ατομικό και το συλλογικό μου.

Τώρα, με την απαγωγή που λέγαμε, τι θα γίνει;
:) Φιλιά, ηρ.