Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Έκκληση για βοήθεια στην Αϊτή




Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF απευθύνει έκκληση στους πολίτες να συμβάλουν στην προσπάθεια για την παροχή άμεσης βοήθειας στα παιδιά στην Αϊτή. Για το σκοπό αυτό όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέτει τη βοήθειά τους στο λογαριασμό 169/480021-48 της Εθνικής Τράπεζας ή και μέσα από το www.unicef.gr

-----

Ο Σωτήρης Κακίσης μας θυμίζει ένα ανεκπλήρωτο χρέος:
"Η πρώτη χώρα πού αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν η Αϊτή. Μόλις είχε τελειώσει το δικό της απελευθερωτικό πόλεμο εναντίον των Γάλλων αποικιοκρατών, κατεστραμμένη οικονομικά, διά του Προέδρου της Μπουαγιέ έστειλε στο Παρίσι στον Αδαμάντιο Κοραή έγγραφη αναγνώριση της πρώτης ελληνικής κυβέρνησης και 25 τόνους καφέ να εκποιηθούν για να αγορασθούν όπλα γιά τόν δικό μας αγώνα. Επίσης έστειλε 100 εθελοντές στρατιώτες να πολεμήσουν στο πλευρό των Ελληνων. Πότε έγιναν αυτά; Στις 15 Ιανουαρίου 1822. Αυτές τις μέρες δηλαδή..."

1 σχόλιο:

K.Μαργιόλης είπε...

Κι εμείς σήμερα «εξοφλούμε» το χρέος μας με 200.000 βοήθεια! Δεν θα κάνω την αναγωγή με τις απολαβές ενός δικαστή, ενός βουλευτή κτλ γιατί κινδυνεύω να ακουστώ σαν τον Καρατζαφέρη και δεν θα το ήθελα καθόλου. Αν όμως είμαστε τόσο πτωχοί -πλην τίμιοι- και δεν μπορούμε να διαθέσουμε περισσότερα, γιατί δεν δίνουμε μερικούς τόνους λάδι, εσπεριδοειδή ή ό,τι άλλο παράγουμε σε αυτούς τους πραγματικά δυστυχείς ανθρώπους; Νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πιο έντιμο από το να «ξεμπερδέψουμε» τόσο έυκολα δίνοντας λίγα ψίχουλα ελεημοσύνης.