Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Παρουσίαση του νέου δίσκου της Άννας Στερεοπούλου


Παρουσίαση του δίσκου «Dance with me» της Άννας Στερεοπούλου, την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009, στις 21.30, στο café του Βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24).

Άννα Στερεοπούλου: συνθέσεις, πιάνο, κείμενα Πάνος Τσίκος: τραγούδι (βαρύτονος), πρόζα

Περιλαμβάνονται επίσης, μελοποιημένα ποιήματα των: Pablo Neruda και Abdel Megid Khedhiri.

Βασικό περιεχόμενο στην δουλεία της αυτή, αποτελεί η μουσική επένδυση για το Χοροθέατρο ΑΕΝΑΟΝ του Daniel Lommel, «Το Μάθημα- Ευγ. Ιονέσκο» που παρουσιάστηκε στο Σύγχρονο Θέατρο Αθηνών τον Μάιο του 2007. Το μουσικό αυτό θέμα συνοδεύεται και από άλλες βασικές συνθέσεις (από την συνεργασία της με την Royal Academy of Dance) που συνολικά χαρακτηρίζουν το ύφος της Άννας Στερεοπούλου. Η μουσική της δημιουργείται και ωριμάζει πάνω σε ένα είδος που συνδυάζει τις Ελληνικές/Μεσογειακές της ρίζες με τα σύγχρονα ρεύματα της Ευρώπης.

Η Άννα Στερεοπούλου κυκλοφόρησε πρόσφατα την πρώτη ηχογραφημένη συλλογή της, μετά τις κατά καιρούς live παρουσιάσεις της μουσικής της από την ίδια, αλλά και με την συμμετοχή μουσικών συνόλων ή μεμονωμένων καλλιτεχνών. Η Άννα Στερεοπούλου έχει γράψει μουσική για Ορχήστρες (Βασιλική Ναυτική Ορχήστρα του Portsmouth, Feminarte), αλλά και μουσικά σύνολα, Φεστιβάλ, Θέατρο, Κινηματογράφο, Χορό κα. Μουσική της Άννας έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Φεστιβάλ Σύμης, Χατζηγιάννειο Λαρίσης, Φεστιβάλ Αμαρουσίου κα.) και στο εξωτερικό [Portello River Festival (Πάδοβα) –στο οποίο εργάζεται και ως Μουσικός Σύμβουλος-, Inspirational Arts Festival, Thames Festival (Λονδίνο), Οικουμενικό Πατριαρχείο (Κωνσταντινούπολη), Sun-Yat-Sen University (Ταϊβάν) Congresso Astrofisico (Πανεπιστήμιο της Ινσούμπρια) και Centro Culturale di Varese]. Επίσης, μουσική για Θέατρο (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Αθμόνιον Θέατρο, Αέναον, Θέατρο Φούρνος), Κινηματογράφο (Bundes Film Festival – Βερολίνο, 2ο Βραβείο / Synch Festival / BBC «Homegrown Hollywood») και εκπομπές Ραδιοφώνου (ΕΡΑ & London Greek Radio).

Δεν υπάρχουν σχόλια: