Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Το φεστιβάλ της "Εποχής"




Η διήμερη γιορτή της εφημερίδας Εποχή, θα γίνει φέτος στο Άλσος του Θησείου (δίπλα στο σταθμό των ΗΣΑΠ) την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου.

Στο πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνονται: εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές βίντεο, θεατρικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, έκθεση γελοιογραφίας του Στάθη Σταυρόπουλου, έκθεση με μάσκες πολιτικών από το περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ, συναυλίες, συζητήσεις.
Στη φετινή γιορτή της η Εποχή, φιλοξενεί μία μικρή σε αριθμό, αλλά πολύ σημαντική έκθεση έργων ζωγραφικής, μερικών από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους. Έξι σπουδαίοι εικαστικοί –Γιάννης Βαλαβανίδης, Κλεοπάτρα Δίγκα, Κυριάκος Κατζουράκης, Χρόνης Μπότσογλου, Δήμος Σκουλάκης και Γιάννης Ψυχοπαίδης- προσέφεραν αφιλοκερδώς έργα τους στην Εποχή για να εκτεθούν και να διατεθούν σε πολύ περιορισμένο αριθμό με τη μορφή της μεταξοτυπίας στους επισκέπτες της γιορτής.

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου
-Mickey Pantelous & The Chess-mates, έχοντας σαν βάση το μπλουζ τραγουδάνε για την πιο σκοτεινή πλευρά της ζωής.
-Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, από τις φωνές και τους δημιουργούς που ξεχώρισαν στην Δεύτερη Ακρόαση Νέων Δημιουργών της Μικρής Άρκτου συντροφιά με τη Μαρία Παπαγεωργίου
-Λιζέτα Καλημέρη, από τις πιο σημαντικές φωνές της έντεχνης μουσικής σκηνής σε αγαπημένα τραγούδια, κλασικά αλλά και σύγχρονα με συντροφιά το σπουδαίο δεξιοτέχνη της κιθάρας Δημήτρη Λάππα.
Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου
Συναυλία Αλέξη Βάκη, Αργυρώς Καπαρού, Δημήτρη Σταμέλου. Έκτακτη συμμετοχή ο Λάκης Καραλής. Ο συνθέτης, ενορχηστρωτής και ραδιοφωνικός παραγωγός Στο Κόκκινο Αλέξης Βάκης συναντά δύο από τις πιο ελπιδοφόρες φωνές της νέας γενιάς, την Αργυρώ Καπαρού και τον Δημήτρη Σταματέλο. Θα παρουσιάσουν μια ανθολογία από τα καλύτερα ελληνικά πολιτικά (με την ευρεία έννοια) τραγούδια, από τη δεκαετία του ’60 ως και τις μέρες μας. Εμβολίμως, ο Λάκης Καραλής θα παίξει μερικά από τα θρυλικά τραγούδια του Σούπερ Μάρκετ, που γράφτηκαν το 1968 στο Λονδίνο, ως -συναισθηματική και πολιτική- αντίδραση στη διάσπαση του ΚΚΕ, καθώς και τραγούδια που συνέθεσε στα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αργά το βράδυ παρέα με το συγκρότημα Μουσικώςχύμα.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

3 σχόλια:

αμμος είπε...

Να'σαι καλά βρε Ηρακλή, κανονικά σκεφτόμουν να ρίξω μια ματιά στο μπλογκ σου και μετά να ψάξω στο γκούγκλ για το πρόγραμμα. Εσύ θα πας; Θα περάσω σίγουρα αύριο, και μεθαύριο όμως έχει ενδιαφέρον το μουσικό πρόγραμμα.
Η Εποχή είναι έτσι κι αλλιώς από τις αξιοπρεπέστερες εφημερίδες της αριστεράς.

Μουσικά Προάστια είπε...

Καλησπέρα Αμμος, δυστυχώς ο καιρός τα έχει χαλάσει σήμερα. Σε πήρα τηλ. νωρίτερα το μεσημέρι αλλά δεν σε πέτυχα, θα τα πουμε άμεσα. Συμφωνώ απόλυτα με την εκτίμησή σου για την Εποχή.

αμμος είπε...

Α, είχα ξεχάσει ότι έχεις το τηλέφωνό μου. Δε σε έψαχνα πάντως για κάτι συγκεκριμένο, απλώς αν πηγαίναμε και οι δύο την ίδια μέρα κι ώρα, να βρισκόμασταν εκεί.