Κυριακή 17 Ιουνίου 2007

12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ
Έφτασαν και στη σελίδα μας τα νέα για το 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει στην Αθήνα το Συντονιστικό Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων και Κοινοτήτων. Φέτος, το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην Πλατεία Πρωτομαγιάς στο Πεδίο του Άρεως, στις 6, 7 και 8 Ιουλίου. Από το πρόγραμμά του, οι φίλοι της ελληνικής μουσικής θα ξεχωρίσουν τις παρουσίες των Βαγγέλη Γερμανού, Γιάννη Χαρούλη, Δανάης Παναγιωτοπούλου, Σπυριδούλα, Μπάμπη Στόκα και Δημήτρη Πουλικάκου (Παρασκευή 6/7), και της Μάρθας Φριντζήλα (Σάββατο 7/7). Τι είναι όμως το Φεστιβάλ, και τι περιλαμβάνει φέτος το πρόγραμμά του; Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα των διοργανωτών (http://antiracistfestival.gr/)

-----
Με συζητήσεις και συνελεύσεις για τους κοινωνικούς αγώνες της προηγούμενης περιόδου και τις δυνατότητες υπεράσπισης των κοινωνικών αγώνων, για το «διαρκή πόλεμο» και την ισλαμοφοβία στην Ευρώπη, για τη νομιμοποίηση και την κοινωνική εξίσωση των μεταναστών-ριών, για την άκρα Δεξιά και τον εθνικισμό, για τα δικαιώματα των μεταναστών δεύτερης γενιάς, για τα εργασιακά προβλήματα των αλλοδαπών εργαζομένων, για το ρόλο των μεταναστευτικών κοινοτήτων στην κοινωνική ένταξη των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων, για το εκπαιδευτικό κίνημα και τις προοπτικές του.


Με συναυλίες ελλήνων και αλλοδαπών καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων ο Mad Professor με φουλ σύνθεση, ο Fuat Saka από την Τουρκία, το δημοτικό συγκρότημα Αυλώνας από την Αλβανία, χάλκινα και πολυφωνικά συγκροτήματα από την Βουλγαρία και με αφιέρωμα σε νέους τραγουδοποιούς. Επίσης θα συμμετέχουν η Μάρθα Φριτζήλα, οι Σπυριδούλα με τους φίλους τους από παλιά, μεταναστευτικά σχήματα δεύτερης γενιάς και γυναικεία εναλλακτικά ηλέκτρο συγκροτήματα.


Με εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, βιβλίου και αφίσας, θέατρο, κινηματογράφο και βίντεο, παιδικό παιχνίδι και ζογκλέρ, πολυεθνική κουζίνα, ταβέρνες και πάρτι. Μια πολυεθνική γιορτή συμβίωσης και αλληλεγγύης, για ένα κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους, μια διεθνιστική διαδήλωση ενάντια στην Ευρώπη–φρούριο, τις απελάσεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και το ρατσισμό, για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας σε όλες-ους.
-----Επικοινωνία: τηλ: 2103813928 - φαξ: 2103830098
Πρόγραμμα Συναυλιών: http://antiracistfestival.gr/festival


Τα Μουσικά Προάστια θα είναι και αυτά εκεί καθώς τα τραγούδια των μεταναστών, τα προβλήματα και οι αγώνες τους μας αφορούν όλους. Ραντεβού στην Πλατεία Πρωτομαγιάς λοιπόν.
ηρ.οικ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπενθυμίζουμε ότι ο χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ άλλαξε και είναι πλέον η Πλατεία Πρωτομαγιάς, κοντά στην Ευελπίδων.

Μ.Π.