Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Νότης Μαυρουδής για τις νεανικές καταλήψεις

 



ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

  

Οι νεανικές καταλήψεις στα Σχολεία θα παίξουν τον δικό τους πρωτοποριακό ρόλο, σε μια συνολική αντίδραση ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας που έχει στριμωχτεί ποικιλόμορφα.

 

Όποιοι λόγοι και να υπάρχουν (όλοι κατανοητοί, κατά τη γνώμη μου), οι πιτσιρικάδες, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύονται «σκληρά καρύδια» και βάζουν αιτήματα τα οποία δεν αμφισβητούνται. Η εύκολη και απλοϊκή στο βάθος, σύνδεσή τους με τάχα υπόγειες «κομματικές εξαρτήσεις», παρακάμπτουν τα πραγματικά προβλήματα και όσοι σκέφτονται με αυτό τον τρόπο, κάνουν πως δεν αντιλαμβάνονται τα ουσιαστικά και σύγχρονα αιτήματα, καθώς και το αέναο πάθος τής νεότητας για συμμετοχή στα κοινά…

 

Πάντα οι κομματικοί μηχανισμοί θα κοιτάζουν να επωφεληθούν από κάθε κινητοποίηση, ακόμα κι από τις μαθητικές καταλήψεις και αυτό είναι κοινώς γνωστό από χρόνια τώρα… Αυτό όμως από μόνο του δεν εκθέτει την ουσία του αγώνα, ο οποίος είναι ό,τι πιο σοβαρό και υγειές, αφού στο κάτω-κάτω επισημαίνουν τα στραβά και αγωνίζονται για την διόρθωσή τους.

 

Η υπουργός Κα Κεραμέως, οφείλει να σεβαστεί τον αγώνα των νέων σχολαρόπαιδων, να ακούσει τα αιτήματά τους και να «πάρει» από τις καταλήψεις το πιο ουσιώδες, που είναι η διάθεση των μικρών σε ηλικία, να σκέφτονται και να αγωνίζονται για τα προβλήματά τους και για την εκπαιδευτική τους πρόοδο.

 

Δεν θέλουμε να αναπαράγονται άχρηστοι και αδιάφοροι πολίτες. Θέλουμε νέους πολιτικοποιημένους με γνώση, κέφι και διάθεση, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα κοινωνία άξιων ανθρώπων, που πιστεύουν σε αξίες και σε έναν ποιοτικότερο πολιτισμό.

 

Νότης Μαυρουδής (29/9/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια: