Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

"Το δαχτυλίδι του Μόμπι Ντικ και μια κβαντική αγκαλιά" στο ΗρακλειδώνΗ ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ σας προσκαλεί
την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 19.00 στο Μουσείο Ηρακλειδών
στην εκδήλωση
Το δαχτυλίδι του Μόμπι Ντικ και μια ... κβαντική αγκαλιά


Ομιλητής : Αντώνης Περιβολάκης

Η ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ συνεχίζει και φέτος τη διοργάνωση διαλέξεων στο φιλόξενο Μουσείο Ηρακλειδών της Αθήνας (Ηρακλειδών 16).

Μαθηματικοί, φυσικοί, μουσικοί, γλωσσολόγοι, καλλιτέχνες και συγγραφείς προσεγγίζουν, με απρόβλεπτο τρόπο, τους δεσμούς και τις ποικίλες σχέσεις που συνδέουν τα μαθηματικά και, γενικότερα, την επιστήμη με την τέχνη και την αφήγηση. 

Στην έκτη διάλεξη αυτής της περιόδου, ο μαθηματικός Αντώνης Περιβολάκης θα αναφερθεί στο ραντεβού που δίνουν στο κορυφαίο μυθιστόρημα του Andrew Crumey «Μόμπιους Ντικ» τα Μαθηματικά, η Κβαντική Φυσική και η Λογοτεχνία. Μια παρουσίαση με αφορμή ένα έργο που κινείται στα όρια του μεταμοντέρνου, με έντονο το στίγμα της φιλοσοφίας, της πολιτικής και της οικολογίας. Από το βιβλίο παρελαύνουν εμβληματικές προσωπικότητες των επιστημών και των τεχνών. Το αποτέλεσμα είναι τόσο απρόσμενο και εκθαμβωτικό, όσο και η κατάληξη αυτής της - πεπελεγμένης σε χωροχρονικούς δακτύλιους - ιστορίας. 

Ο Αντώνης Περιβολάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος DEA Ιστορίας Επιστημών του Παν/μίου Lille ΙΙΙ. Εκτός από το χώρο της εκπαίδευσης ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία ως ελεύθερος συνεργάτης σε εφημερίδες και μουσικά περιοδικά. Είναι μέλος της Ομάδας ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ από την αρχή της δημιουργίας της, έχοντας διοργανώσει Λέσχες Ανάγνωσης σε σχολεία που υπηρέτησε. Σήμερα είναι καθηγητής Μαθηματικών στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά και μεταπτυχιακός φοιτητής στο πρόγραμμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Επιστημών και Τεχνολογίας του τμήματος ΜΙΘΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: