Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Το School of Rock τα σπάει!




Μόλις είδα τα τελευταία 3/4 της ταινίας School of Rock στον ΑΝΤ1. Απλά respect! Ο "Πυρετός της Δόξας" συναντά τον "Κύκλο των Χαμένων Ποιητών" σε μια βαθιά τρυφερή αλλά και διδακτική ταινία. Καμία σχέση με χαζοχαρούμενο χόλυγουντ... η ταινία σε βάζει να σπάσεις το κεφάλι σου και να σκεφτείς πράγματα όπως η εκπαίδευση και η παιδαγωγική, η δημιουργικότητα, η εξουσία, και βέβαια η μουσική και ο κοινωνικός της ρόλος.

Και για τους φίλους της ροκ, υπάρχει κι αυτή η μικρή ιστορία που συνδέεται με την ταινία: Οι συντελεστές ήθελαν να βάλουν ένα τραγούδι των Led Zeppelin, αλλά βρήκαν τοίχο, καθώς το θρυλικό γκρουπ δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε αναπαραγωγή τραγουδιών τους σε ταινίες, διαφημιστικά κλπ. Έτσι, μετά το τέλος ενός γυρίσματος, ο πρωταγωνιστής - ο Τζακ Μπλακ - γύρισε κι ένα βιντεάκι που το έστειλε στο συγκρότημα, όπου τους παρακαλά να δώσουν την άδεια για να ακουστεί στην ταινία το 'Immigrant Song', με το κοινό - κομπάρσους γύρω του να παραληρούν! Και κάπως έτσι τους έπεισε, και μπήκε το τραγούδι στην ταινία.

Βρείτε το DVD, κάντε το δώρο στα παιδιά, τα ανίψια και τα εγγόνια σας - ή απλά στον εαυτό σας - και keep rocking.
ηρ.οικ.

2 σχόλια:

Ρ. Γιαμ. είπε...

Εκπλήσσομαι! Όταν μέσα στα πλαίσια μιας παρέας βάλαμε να δούμε το Pick of Destiny του Jack Black, το βρήκα ακριβώς χαζοχαρούμενο, και πολύ χάρηκα που οι συνεχείς διακοπές ρεύματος λόγω κακοκαιρίας μας απέτρεψαν από το να τη δούμε ολόκληρη..!
Την ταινία λοιπόν θα την έχω στα υπ' όψιν.

Μουσικά Προάστια είπε...

Βεβαίως, να τη δείτε, και προτείνεται ιδιαίτερα για προσχολικές, σχολικές και μετασχολικές ηλικίες!