Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

What you see is just a lie

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


What You See Is Just A Lie
Η νέα δισκογραφική (και άκρως καλλιτεχνική) κατάθεση
του Μιχάλη Τσαντίλα

O μουσικός και μουσικοκριτικός Μιχάλης Τσαντίλας κυκλοφορεί τον καινούργιο του δίσκο, 3 χρόνια περίπου μετά την πρώτη του κυκλοφορία (Σκιά Στο Μυαλό/Μετρονόμος), η οποία του επέτρεψε να χτίσει μια γερή βάση και του εξασφαλίζει, αν μη τι άλλο, και στην καινούργια του δουλειά, credibility.

Αναφέρεται η λέξη «φερεγγυότητα» στα αγγλικά επειδή ο νέος δίσκος του Μιχάλη Τσαντίλα δεν είναι αγγλικός μόνο σε τιτλοφορία, αλλά και σε στίχο. Και αυτό πιστοποιεί την άρνηση του Τσαντίλα για παγιοποίηση σε ένα μουσικό είδος ή φόρμουλα. Ήδη από την προηγούμενη δισκογραφική του κατάθεση είχε προϊδεάσει για μια τέτοια κίνηση, με δύο συνθέσεις επίσης στα αγγλικά. Eδώ τραβά, λοιπόν, το καράβι της έμπνευσής του σε αγγλοσαξονικά λημέρια λόγου, διατηρώντας, όμως, την ποιητικότητα και ευαισθησία που διακρίνει τους στίχους του.

Και ενώ ο προηγούμενος δίσκος του κινήθηκε σε pop/rock περιοχές, με ελαφρές πινελιές από έντεχνη μπαλάντα, ετούτη τη φορά η αγγλική παρακαταθήκη λαμβάνει τα επάνω της. Τα 4 τραγούδια που αποτελούν το  What You See Is Just A Lie έχουν μια ξεκάθαρα σύγχρονη studio λογική –την οποία επιμελήθηκε ο παραγωγός Χρήστος Χριστοδούλου– και τοποθετούν την παλέτα του Τσαντίλα σε πλαίσια με διάφανες επιρροές, μα και με ξεκάθαρο προσωπικό στίγμα. Η pop του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως αυτή σχηματοποιήθηκε στα '00s, αλλά και οι εμφανείς μπητλικές αναφορές του σε κρυφά (φανερά βέβαια στα προσεκτικά αυτιά) σημεία των ενορχηστρώσεων φωνής και οργάνων, χαρακτηρίζουν και τις 4 συνθέσεις του άλμπουμ.

Ο Μιχάλης Τσαντίλας κυκλοφορεί το What You See Is Just A Lie σε DIY λογική, κατασκευάζοντας κάθε ηχητική και φυσική του λεπτομέρεια (παιξίματα, μίξη, φωτογραφίες, artwork) παρέα με μια μικρή ομάδα φίλων του. Σε επέκταση αυτού του σκεπτικού, κάνει την κυκλοφορία μόνος του, διαθέτοντας το EP σε ψηφιακή και φυσική μορφή. Η πρώτη εξυπηρετείται από τις πλατφόρμες Bandcamp, Loudr, iTunes, Google Play, Amazon, Spotify, Deezer, Rdio και Pandora, ενώ η παραγγελία του CD (το οποίο περιλαμβάνει 12σέλιδο ένθετο) εξασφαλίζει ταυτόχρονα το άμεσο δωρεάν download των τραγουδιών σε υψηλή πιστότητα ήχου.

Να αναφέρουμε, όμως, για την ιστορία και την πλήρη ομάδα πίσω από το εγχείρημα του What You See Is Just A Lie:
*Ηχογραφήθηκε στο διάστημα Ιούλιος 2014 - Φεβρουάριος 2015
*Μίξη και μάστερινγκ, Μάρτιος 2015, στα Firebird Studios, Αθήνα
*Επιπλέον ηχογραφήσεις από τους Χρήστο Σπυράκη και Μιχάλη Τσαντίλα

Έπαιξαν:
*Μιχάλης Τσαντίλας: κύρια & δεύτερα φωνητικά, ακουστική κιθάρα, προγραμματισμός, κρουστά
*Χρήστος Χριστοδούλου: προγραμματισμός, συνθετητές, πιάνο, ηλεκτρικό μπάσο (1,3,4), δεύτερα φωνητικά, κρουστά, ενορχήστρωση εγχόρδων
*Χρήστος Σπυράκης: ηλεκτρική, slide, κλασική & ακουστική κιθάρα, κρουστά
*Κωστής Χριστοδούλου: όργανο

Επίσης για την περαίωση του δίσκου στο επίπεδο της εικόνας συνεργάστηκαν οι:
*Επεξεργασία φωτογραφίας: Δημήτρης Λαρδής, Νίκος Ήμελλος, Χρήστος Χριστοδούλου
*Artwork layout: Δημήτρης Λαρδής
*Ιδέα artwork: Μιχάλης Τσαντίλας
Δεν υπάρχουν σχόλια: