Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

"Τιμητική συμμετοχή: Γιώργος Νταλάρας"




Μέχρι τώρα, ξέραμε ότι "συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας". Με το πέρασμα των χρόνων, όμως, φαίνεται ότι αυτό δεν ήταν αρκετό. Πλέον, "συμμετέχει ΤΙΜΗΤΙΚΑ ο Γιώργος Νταλάρας".

Και βέβαια, οι απορίες είναι εύλογες. Αν ο Γιώργος Νταλάρας συμμετέχει τιμητικά, οι άλλοι τραγουδιστές πώς συμμετέχουν; Ατιμαστικά; Το επεδίωξε πραγματικά ο Νταλάρας να αναγράφεται αυτό το "μαργαριτάρι" στην αφίσα; Θέλω να πιστεύω πως όχι. Μήπως κάποιοι - οι διοργανωτές - θεώρησαν ότι έπρεπε να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως και να δείξουν το σεβασμό τους προς τον Νταλάρα με αυτή την αστεία αναγραφή; Μήπως οι άλλοι θα πληρωθούν ενώ ο Νταλάρας θα συμμετέχει δωρεάν, κι αυτό έπρεπε να γνωστοποιηθεί με το επίθετο "τιμητική"; Ή μήπως είναι ιδιαίτερη τιμή για τον νεκρό Μάριο Τόκα που ένας τραγουδιστής συμμετέχει σε συναυλία με τα τραγούδια του; Πού ακριβώς έγκειται η ιδιαίτερη τιμή όταν ένας τραγουδιστής τραγουδάει τραγούδια; Αυτή δεν είναι η δουλειά του Νταλάρα, και του κάθε άλλου ερμηνευτή; Κι αν ο Νταλάρας τιμά, πώς δέχθηκε ο ίδιος να αναγράφεται ότι τιμά μόνο αυτός, και όχι π.χ. μια Γλυκερία, ένας Πασχαλίδης ή ένας Κότσιρας;

Μετά τιμής (τιμητικά!),
ηρ.οικ.

update: Η μουρμούρα έπιασε τόπο. Νέες αφίσες που τιμούν και τον Νταλάρα και όλους μας.








1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως το "τιμητική συμμετοχή" έχει την έννοια του δεν συμμετέχω κανονικά, με κανονικό μεγάλο πρόγραμμα δηλαδή, αλλά με 2-3 τραγούδια. Όπως κι έγινε.