Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Μια, δυο, τρεις, πολλές Μανωλάδες!


Μια, δυο, τρεις, πολλές Μανωλάδες!

Οι εργατοπατέρες που λυμαίνονται το ελληνικό κράτος έκαναν πάλι το θαύμα τους και ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών για το συμβάν με τους λαθρομετανάστες στη Μανωλάδα. Τους μάθαμε πια! Είναι οι συνδικαλιστές, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι αναρχικοί και οι Συριζαίοι, οι τεμπέληδες κρατικοδίαιτοι! Είναι το χθες που αντιστέκεται στο αύριο, είναι η παλιά Ελλάδα των προνομίων απέναντι στη νέα Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας, είναι ο κόκκινος φασισμός που πάει να πνίξει τη δημοκρατία μας - όσο κι αν αντιστεκόμαστε εμείς οι ψύχραιμοι και ώριμοι φιλελεύθεροι.

Στο κάτω-κάτω, τι το μεμπτό έκαναν οι επιστάτες αγαπητή μου αναγνώστρια; Ε; Επιτρέπεται όταν εσύ είσαι άνεργη, να έχει ο άλλος - και μάλιστα λαθρομετανάστης - δουλειά; Πού ακούστηκε τέτοια αδικία, τέτοια ξεδιάντροπη διάκριση εις βάρος σου; Και τι δουλειά παρακαλώ! Έξω στην ύπαιθρο, στον ήλιο, ώστε να κάνει και τζάμπα χρωματάκι ενώ εσύ ξεπαραδιάζεσαι στο σολάριουμ και στις λοσιόν. Να σου πω και το άλλο χρυσή μου… επιτρέπεται όταν εσύ είσαι απλήρωτη ένα χρόνο, να θέλει ο άλλος να του εξοφληθούν χρωστούμενα έξι μηνών; Μοναχά έξι μηνών; Καλέ ποιος νομίζεις ότι είσαι άνθρωπέ μου; Κάνας μιζαδόρος προνομιούχος, ώστε να πάρεις τα λεφτά σου στους έξι μήνες; Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι! Κατάλαβες φίλε μου; Ήρθαν στη χώρα μας, τρώνε και τις φράουλές μας (γιατί μη νομίζεις, κάθε λίγο και λιγάκι τσιμπολογάνε από τη σοδειά οι κοιλαράδες) και θέλουν και να πληρωθούν κιόλας. Και δώσ’ του μετά να πέφτουν οι εξαγωγές μας, και δώσ’ του να μειώνεται η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας με τους υπέρογκους μισθούς που διεκδικούν οι Μπαγκλαντεσιανοί. Τι να κάνει κι ο Στουρνάρας αγάπη μου; Είναι ένας κι αυτοί είναι χιλιάδες - και δεν σκαμπάζουν και γρι ελληνικά για να τους εξηγήσεις ότι πρέπει να κάνουμε όλοι μας θυ-σί-ες.

Αλλά δεν φταίνε αυτοί: οι αριστεροί εργατοπατέρες φταίνε που παραπονιούνται ότι οι επιστάτες έριξαν στο ψαχνό με τις καραμπίνες. Εκεί καταντήσαμε… κοτζάμ σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, στην πρώτη ταχύτητα της ΟΝΕ, στα σαλόνια της Ευρώπης, και να αντιμετωπίζουμε τον ταξικό εχθρό με κοντόκαννες! Λες και είμαστε στην εποχή του χαλκού! Τι τα έχουμε γλυκιά μου τα υποβρύχια; Τα χρυσοπληρώσαμε για να κάθονται; Γιατί να μην σκάσει μύτη ο «Παπανικολής» να ξαμολήσει στους ακοινώνητους δυο-τρεις τορπίλες να τελειώνουμε; Ε; Τι; Δεν έχει θάλασσα η Μανωλάδα; Ε τότε ας φέρουμε Λέοπαρντ, Πάτριοτ, Εφ Δεκάξι, κάτι τέλος πάντων! Τόσα όπλα μας αγόρασαν ο Τσοχατζόπουλος και οι φίλοι του με τον τίμιο ιδρώτα τους, κι εμείς τα έχουμε να κάθονται και να σκουριάζουν; Άκου εκεί, κυνηγετικές καραμπίνες και πράσινα άλογα. Δηλαδή στη Νότια Αφρική που τους καθαρίζουνε δέκα-δέκα στα ορυχεία με τα οπλοπολυβόλα και τα τεθωρακισμένα τι είναι κυρία μου; Ε; Πιο έξυπνοι είναι αυτοί από εμάς;

Ευτυχώς, πάντως, που η ελληνική αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της - ο Σαμαράς παιδί μου έφτιαξε κράτος - και φρόντισε να συλλάβει τους λαθρομετανάστες. Όσο να πεις, είναι μια ανάσα για την ελληνική οικονομία να γλιτώσουμε μισθούς έξι μηνών! Και τέλος πάντων, είναι καιρός να θυμηθούμε και το επιχειρηματικό μας δαιμόνιο εμείς οι Έλληνες. Εμπρός λοιπόν επιστάτες, εμπρός νοικοκυραίοι! Εμπρός για μια ισχυρή Ελλάδα σε μία ενωμένη Ευρώπη! Μην ακούτε τις φωνές της συντήρησης που θέλουν και μισθό. Αγοράζετε άφοβα φράουλες, ενισχύστε την εθνική προσπάθεια για να μπει η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης. Εμπρός για μια, δύο, τρεις, πολλές Μανωλάδες!
ηρ.οικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: