Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Φεστιβάλ αλληλεγγύης στο Λαύριο



ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΛΑΥΡΙΟΥ


Οι συλλογικότητες Ομάδα Καλλιτεχνών Πλατείας Συντάγματος, Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δίκτυο Αλληλεγγύης και Ανταλλαγής Λαυρεωτικής, Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίων κ.ά. Αγαθών Πλατείας Συντάγματος και ο Σύλλογος Σουνίου "H ΠOΣEIΔΩNIA", διοργανώνουν διήμερο φεστιβάλ στις 30/6 & 1/7, στο Φοινικόδασος Λαυρίου, με τίτλο Διήμερο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Ανταλλαγής Λαυρίου.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν Εργαστήρια Ενηλίκων (όπως κατασκευές κοσμημάτων, γιόγκα γέλιου, ανταλλακτικό κουρείο κα), Προβολές ντοκιμαντέρ και Παιδικά Εργαστήρια (κατασκευή και εμψύχωση κούκλας, μουσικοθεατρικά παιχνίδια, συλλογικό παραμύθι κα).

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργούν Εκθέσεις Φωτογραφίας, ανταλλακτικά-χαριστικά παζάρια από τα Δίκτυο Αλληλεγγύης και Ανταλλαγής Λαυρεωτικής, Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίων κ.ά. Αγαθών Πλατείας Συντάγματος και Χαριστικό-Ανταλλακτικό παζάρι για παιδικά είδη από την Babyfeat. Επίσης, θα υπάρχουν περίπτερα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κερατέα "Χρυσή Τομή", την ΕΜΕΛ - Εταιρία Μελετών Λαυρεωτικής και το Γυναικείο Συνεταιρισμό Κερατέας.

Στις συναυλίες και τα χορευτικά θα λάβουν μέρος οι καλλιτέχνες: Το Σάββατο 30/6 οι Batuca, Γλάρος & Μαργαρίτα, Kuma Cahid Habat, Τρίτη Εποχή, Wild eyes, Ευτύχης Ζαρμπ και το Οξυγόνο, Πάνος Mπίρμπας, Λόλεκ, Kuma Cahid Silan και o Bασίλης Xατζημακρής.

Την Κυριακή 1/7 οι Naked Lemons, Ouzo the Band, Aφγανικό σχήμα του Kέντρου Προσφύγων Λαυρίου, Γλάρος & Μαργαρίτα, Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Λαυρίου "Ο Μιθριδάτης", Kuma Azanti, Γιώργος Σαρρής, Άλκης Kωνσταντόπουλος, Magic de Spell, Pήγας & Αντίποινα, Aέρα Πατέρα, Soul Resistance και Bad t’rip.

Τις συναυλίες θα συνοδέψει οπτικά με προβολές ο VJ Nisidis.

Την Κυριακή 1/7, στις 11.00 το πρωί θα διοργανωθεί Αγώνας Ποδοσφαίρου στο 5x5 του Λαυρίου.

Στόχος μας είναι να έρθουμε πιο κοντά με τους διαφορετικούς ανθρώπους και συλλογικότητες που αποτελούν τη Λαυρεωτική κοινωνία, να ανταλλάξουμε εμπειρίες, να στηρίξουμε το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Ανταλλαγής Λαυρεωτικής και να κοινοποιήσουμε το πρόβλημα του Κέντρου Προσφύγων Λαυρίου με την ελπίδα της όσο το δυνατό πιο άμεσης επίλυσής του.

Η είσοδος φυσικά είναι ελεύθερη και τα κεράσματα από τις συλλογικές μας κουζίνες (με ελληνική και διεθνή διάθεση) δωρεάν.

Έναρξη από τις 18.00.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: