Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Οι Common Sense στο Rodeo

COMMON SENSE  Live  9/4/2011
Σάββατο 9 Απριλίου 2011 / είσοδος: 10 ευρώ / έναρξη: 22:00.

“When paths will meet in one, lit by the same sun”
Οι Common Sense ζωντανά στη σκηνή του Rodeo Live Club για μία μοναδική συναυλία.
Από το διαχρονικό “Grotesque” του 1993 στο “Time stood still” του 2009, και έπεται συνέχεια...
Τη σκηνή προθερμαίνουν οι Balzac Diva.
Common Sense: 1989 μέχρι και σήμερα, μ’ ένα «διάλειμμα» δέκα χρόνων… Πέντε άνθρωποι, όχι πάντα οι ίδιοι, ούτε πάντα ίδιοι, γράφουν τραγούδια για τις ζωές τους. Μια ιστορία κοινότυπη, μια ιστορία μοναδική. Χαρά και λύπη, ευτυχία και πόνος, όνειρο κι εφιάλτης. Μελωδίες και θόρυβος, γαλήνη και ένταση, λυρισμός και θυμός, σαν τη Θάλασσα, άλλοτε φιλόξενη κι άλλοτε φονική, σαν μια Πανσέληνο που χάνεται και γεμίζει, ξανά και ξανά. Common Sense: κοινή λογική. Μια έννοια που για κάποιους είναι ιδανικό, για άλλους εχθρός. Τη χρειαζόμαστε αλλά και τη μισούμε. Όμως όταν η ψυχή λαχταράει να εκφραστεί, η δική μας «κοινή λογική» δίνει ζωή στο συναίσθημα, δίνει ζωή σε μας τους ίδιους.
Χρήστος Ζούμπας (κιθάρες), Γιώργος Καρανικολάου (τύμπανα), Τατιάνα Σταυρουλάκη (φωνή), Νίκος Φωκάς (πλήκτρα), Αφροδίτη Ρήγα (μπάσο)
-----

Οι Balzac Diva είναι μια νεοσύστατη μπάντα της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής. Δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 από τον μπασσίστα Vag (Closer, Surf Jazzer) και την πιανίστρια Dana (Tango with lions, Delos Project) οι οποίοι ξεκίνησαν να πειραματίζονται με νέους ήχους ώστε να ανακαλύψουν τον δικό τους. Τα τραγούδια τους θυμίζουν την rock στάση που θέλουν να αφήσουν πίσω και την ελαφρότητα της pop μουσικής που ακόμη δεν θέλουν να αποδεχτούν. Όπως η κυκλοθυμική τους διάθεση αλλάζει διαρκώς και τους εμπνέει, έτσι και η μουσική τους μας ανεβάζει ή μας μελαγχολεί. Οι επιρροές τους είναι πραγματικά αναρίθμητες.
Dana Nuanc (Moog, synths, piano, vocals)
Vag Closer (Bass, vocals)
Τhanos Nouaros (drums)

Rodeo Live Club
Χέυδεν 34 – Πλ. Βικτωρίας
http://www.rodeoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: