Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Εμείς δεν επιθυμούμε να συμμορφωθούμε προς τα υποδείξεις




ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ακούμε κάθε μέρα στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις τους έγκυρους αναλυτές, αρκετά συχνά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να μας εξηγούν γιατί τα μέτρα που παίρνονται και πλήττουν το σύνολο των εργαζομένων είναι αναγκαία αλλά και ικανά να μας βγάλουν από την κρίση. Και βέβαια προσθέτουν πως είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για τα χρέη καθώς και λίγο πολύ το ίδιο διεφθαρμένοι με την τάξη που μας κυβερνάει και με κείνους που με περίσσεια εξυπνάδα και καπατσοσύνη εφαρμόζουν τις εντολές της. Διαβάζουμε λοιπόν πως σε λίγες μέρες οι μεγάλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιβάλλουν αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία που μάλιστα θα έχει και προληπτικές θεραπευτικές ιδιότητες. Έτσι ειδικές επιτροπές αποτελούμενες από τους βαθιά μορφωμένους, στα σύγχρονα πανεπιστήμια των μεγάλων πόλεων των χωρών του εξελικτικού διαφωτισμού (μερικοί από δαύτους είναι και δικοί μας βλέπεις πάντα υπάρχουν εφιάλτες), είναι έτοιμες να παρακολουθούν τα δημόσια οικονομικά για να επιβάλλουν «τις διαδικασίες συμμόρφωσης» κατά τη λογική του «διότι δεν συνεμορφώθην προς τις υποδείξεις».

Παρακολουθούμε όλους τους πρωθυπουργούς των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτοιμους να υπερψηφίσουν στο τέλος του έτους όλους τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες συμμόρφωσης προκειμένου να σώσουν εμάς από τους κακούς δαίμονες με τους οποίους έχουμε μολύνει τους πολιτικούς μας και τους οδηγούν να παίρνουν τόσο κακές αποφάσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Βλέπετε τόσες δεκαετίες χωρίς να το καταλαβαίνουμε και τις περισσότερες φορές χωρίς να το ξέρουμε κιόλας εμείς οι εργαζόμενοι καθορίζαμε το πλαίσιο των αποφάσεων που οι κυβερνήτες μας υλοποιούσαν. Ας όψονται οι δημοκρατικές διαδικασίες όπως και η πλέον ιερά από αυτές οι εκλογές. Αυτές οι καταραμένες οι εκλογές που λειτουργούσαν και λειτουργούν ως ο φορέας και ο ξενιστής των δαιμόνων που σε ενέσιμη μορφή, τη μορφή της ψήφου, εμείς οι ανεύθυνοι εργαζόμενοι ως άλλοι έμποροι ναρκωτικών, εισάγουμε στο αίμα των κυβερνητών μας.

Οι δαίμονες αυτοί θολώνουν την κρίση των εκλεγμένων μας αντιπροσώπων, οδηγώντας τους να ενεργούν συστηματικά σε βάρος των συμφερόντων αυτών που τους ψήφισαν, σε βάρος των πολλών, σε βάρος αυτών που δουλεύουν. Έτσι η δημιουργία του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους βαραίνει όλους εμάς που δουλεύουμε και είχαμε την κακή συνήθεια, φυσικά μαζί με πολλές άλλες, γιατί βλέπεις δεν θελήσαμε ποτέ να φωτιστούμε από το άπλετο φως των μεγάλων ιδανικών του διαφωτισμού που υπηρετούν οι σύγχρονοι προπαγανδιστές τους, είτε είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα, όπως π.χ. ο κ. Παπαδήμος, η Ζήμενς και τόσοι άλλοι (ο κατάλογος είναι μεγάλος και όποιος πραγματικά θέλει να μάθει δεν περιμένει τις εξεταστικές της βουλής).

Μάθαμε να ζητάμε ρουσφέτια, χάρες και τα μέσα για να πέσουμε στη κραιπάλη της κατανάλωσης. Έτσι, εκπαιδεύσαμε τους πολιτικούς των κομμάτων που κυβερνούν την Ελλάδα τα τελευταία διακόσια χρόνια στο να μας προσφέρουν τις σχετικές εξυπηρετήσεις προκειμένου να εξασφαλίζουν τη ψήφο μας. Αυτά δεν μας λέει και ο βαθυστόχαστος και με ρηξικέλευθες προτάσεις αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο αξιότιμος κ. Πάγκαλος. Είμαστε λοιπόν ένοχοι. Και η ετυμηγορία της ιστορίας είναι σκληρή αλλά δίκαιη. Πρέπει να πληρώσουμε και μάλιστα σε ευρώ.

Όμως βλέπεις οι παιδαγωγοί μας, ντόπιοι και ξένοι, πρέπει να προβλέψουν τώρα για να μην ξαναγίνουν τα ίδια. Γιατί πάλι εκλογές θα έρθουν και εμείς οι αθεόφοβοι πάλι θα τους εισάγουμε τα δαιμόνια που ξέρουμε και άντε πάλι τα ίδια, χρέη, χρέη, χρέη. Γι’ αυτό μερικά καπάτσα και επιτήδεια από τα σπουδαγμένα παιδιά, δικά μας και ξένα, με αναλύσεις κατάλληλες, μελέτες περισπούδαστες, υπολογισμούς περίτεχνους, εκθέσεις πολύχρωμες, στατιστικές άριστα μετρημένες, κατάρτισαν τα προγράμματα εκείνα που γεμάτα κυρώσεις προληπτικές και κατασταλτικές θα λύσουν μια για πάντα όχι μόνο το πρόβλημα της οικονομίας αλλά και των κακών συνηθειών. Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποκαταστήσει την τάξη και την τιμή των τοπικών μας αρχόντων. Αυτοί οι λογιστές απόφοιτοι των φημισμένων σχολών της εσπερίας θα ανακαλύψουν όλες τις ρωμαίικες κουτοπονηριές που εξασφάλιζαν στους ξένους οίκους τα υπερκέρδη από τις υπερτιμολογήσεις αυτών που μας πουλούν μέχρι και σήμερα. Φάρμακα, μηχανήματα, αυτοκίνητα, αεροπλάνα, γάζες και πολύχρωμα λαμπάκια πουλημένα στους ιθαγενείς πέντε και δέκα φορές επάνω από την τιμή που τα ίδια πράγματα πουλούν οι μεγάλοι «έμποροι των εθνών» στους δικούς τους λαούς.

Και φυσικά είναι απορίας άξιο γιατί οι δικοί μας μεταπράτες από κούνια, μαθημένοι στο λάδι από τα βαφτίσια τους, δεν ύψωσαν το ανάστημά τους να καταγγείλουν στα σαλόνια των Βρυξελών τις άδικες πρακτικές των συμμάχων και φίλων μας. Να λοιπόν ο δρόμος της σωτηρίας. Τα φωτισμένα μυαλά των σπουδαγμένων παιδιών του Ευρωπαϊκού βορά μαζί με τους τρίτης γενιάς Έλληνες πολιτικούς, που κατάλληλα εκπαιδεύτηκαν στον άλλο βορά τον Αμερικάνικο, είναι έτοιμα να μας πεταλώσουν για να αντέξουν οι πατούσες μας την ανηφόρα του σύγχρονου Γολγοθά.

Νομίζω πως μιας και εμείς χρεωνόμαστε τις κακές και λαθεμένες συμπεριφορές και αποφάσεις των πολιτικών μας ας τους υποδείξουμε και μια ακόμα φορά το τι πρέπει να κάνουμε. Βλέπεις αυτοί, μοιραίοι και άβουλοι όπως πάντα, αλλά και για να μη μας χαλάσουν χατίρι για μια ακόμα φορά θα μολυνθούν από τον ιό με τον οποίο τους μολύνουμε κάθε τέσσερα χρόνια την ημέρα των εκλογών. Όπως λοιπόν τα ρουσφέτια τα κάνουν γιατί εμείς τα ζητάμε, όπως τα χρέη δημιουργήθηκαν γιατί εμείς θέλαμε συντάξεις και μισθούς που δεν τους δικαιούμασταν, οπλικά συστήματα για να γλυτώσουμε από τους εχθρούς της πατρίδας, γέφυρες και δρόμους εθνικούς καλοφτιαγμένους και καλοπληρωμένους, αυτοκίνητα, έπιπλα, τηλεοράσεις, κουζίνες, πλυντήρια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ξιπασμένος νους μας, ΤΩΡΑ πρέπει να τους πούμε ότι οι απαιτήσεις μας άλλαξαν.

Και αφού οι πολιτικοί μας κάνουν πάντα όχι το σωστό, εξαιτίας των εντολών μας, που βέβαια αυτοί οι φουκαράδες ξέρουν πάντα πολύ καλά ποιο είναι αυτό, αυτή τη φορά ας τους ζητήσουμε αυτό που στην περίσταση που ζούμε πραγματικά θέλουμε και πιστεύουμε πως πρέπει να γίνει. Να πούνε στους δανειστές μας ότι δεν χρωστάμε ούτε μια δραχμή, ούτε ένα ευρώ. Να πούνε στους φωστήρες της εσπερίας πως κάθε ευρώ που ισχυρίζονται μέσα από τους λογαριασμούς των σοφών τους λογιστών ότι χρωστάει η χώρα είναι πληρωμένο όχι μια αλλά πολλές φορές. Κι ακόμα να τους πουν πως αν τα σεντούκια τους είναι φορτωμένα με χρυσό, διαμάντια και ατέλειωτα μετρητά αυτό συμβαίνει γιατί μας έχουν ληστέψει και βιάσει αναρίθμητες φορές από τότε που άρχισαν να μας δανείζουν παίρνοντας πίσω το κεφάλαιό τους μαζί με τόκους που ούτε οι σημερινοί υπολογιστές δεν μπορούν να μετρήσουν το μέγεθός τους.

Έτσι, εμείς οι εργαζόμενοι, οι μόνοι παραγωγοί πλούτου σε τούτο τον κόσμο, κλέφτες του εαυτού μας μα και διεφθαρμένοι και συνένοχοι στο έγκλημα, που διέπραξαν οι πολιτικοί μας για το δικό μας χατίρι και κατά διαταγή μας, ας τους δώσουμε αύριο την καινούρια εντολή μας. Ας βρούμε τους συνδυασμούς εκείνους και τα πρόσωπα εκείνα που είναι έτοιμα να πουν και να παλέψουν για την καινούρια μας επιθυμία και εντολή «Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ». Εμείς δεν επιθυμούμε να συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις. Ας είναι αυτή η πρώτη μας πρόβα για να αρχίσουμε σιγά - σιγά να ετοιμαζόμαστε για να ανέβουμε στη σκηνή της παράστασης που έχει αρχίσει να παίζεται και αναζητεί οι πολλοί να γίνουν πια οι πρωταγωνιστές της ανθρώπινης ιστορίας. Έτσι κι’ αλλιώς η παράσταση έχει αρχίσει και το ξήλωμα του καπιταλιστικού κόσμου έχει ξεκινήσει. Η ιστορία μας περιμένει. Ας ετοιμαστούμε.
Κωνσταντίνος ο Άκτητος

Δεν υπάρχουν σχόλια: