Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Δυο σημαντικές συναυλίες λόγιας μουσικής στην Αθήνα

Ρεσιτάλ τσέλου της Μαρίνας Κολοβού με τη σύμπραξη της πιανίστριας Λορέντας Ράμου, τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2010, στην Αίθουσα “La Divina”, του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου “Athenaeum” (Αδριανού 3, Θησείο), 20.30.

Τιμές εισ.: 10€ & 5€.
Θα ακουσθούν έργα των J. S. Βach, R. Schumann, F. Chopin, T. Verbey και D. Schostakowitsch. Το έργο του T. Verbey ακούγεται σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.


***


Συναυλία του συγκροτήματος μουσικής δωματίου "Νικόλαος Μάντζαρος", Τετάρτη 28 Απριλίου 2010, στην Αίθουσα Φ. Σ. "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ" (Πλ. Αγ. Γεωργίου, Καρύτση 8, Αθήνα), 20.30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η συναυλία εντάσσεται στον 6ο Κύκλο Ελληνικών Μουσικών Γιορτών που διοργανώνει η Κ.Ο.Α., μια έμπνευση του διευθυντού της και ακάματου Εργάτου της Ελληνικής μας Έντεχνης Μουσικής Βύρωνος Φιδετζή που φέτος είναι αφιερωμένες στην Επτανησιακή Σχολή.
Θα ακουσθούν έργα των Ν. Χ. Μάντζαρου, Π. Καρρέρ, Σπ. Ξύνδα, Σπ. Σαμάρα, Δ. Λαυράγκα, Γεω. & Ναπ. Λαμπελέτ και Δ. Βισβάρδη. Συμπράττουν οι λυρικοί καλλιτέχνες Ελένη Σταμίδου (σοπράνο) και Κωστής Ρασιδάκης (βαρύτονος). Το έργο του Σπ. Ξύνδα ακούγεται σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.
Τις ενοργανώσεις και μεταγραφές των έργων έχουν κάνει ο Τάκης Καλογερόπουλος (1946-2009), ο Κώστας Σαμοΐλης και ο Αλέκος Κάτσιος.
Τα μέλη του Συγκροτήματος είναι οι: Παναγιώτης Δράκος (φλάουτο), Χρήστος Αργυρόπουλος (όμποε), Γιάννης Κούφαλης και Ηλίας Κολοβός (κλαρινέτο), Κώστας Σαμοΐλης και Στάθης Μαρτζούκος (φαγκότο), Βαγγέλης Σκούρας και Πέτρος Μιχαήλ (κόρνα), Γιάννης Καραμπέτσος (τρομπέτα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: