Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Κατερίνα Πολέμη: "Παρέα, η ζωή είναι πιο ωραία"

Πριν από πέντε χρόνια είχα την τύχη να συνομιλήσω με την Κατερίνα Πολέμη για τον Μετρονόμο, σε μια συνέντευξη που διαβάζετε ΕΔΩ. Από εκείνη την κουβέντα είχα βάλει στην άκρη για μελλοντική χρήση το ακόλουθο απόσπασμα, γιατί η κουβέντα είχε ξεπεράσει κατά πολύ τη διαθέσιμη έκταση. Ιδού!







Τόσο στην τέχνη όσο και στη ζωή φαίνεται να έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στη συλλογικότητα, στο «μαζί». Εσείς έχετε μια καλλιτεχνική ή άλλη παρέα;

Η συλλογικότητα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στον κόσμο - για τον άνθρωπο, για άλλα ζώα, για τα δέντρα, και πάει λέγοντας. Εγώ πιστεύω ότι «παρέα, η ζωή είναι πιο ωραία». Μαζί καταφέρνουμε να αγγίξουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα μεγαλύτερη ουσία. Τώρα, έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη και παράλληλα εξελίχθηκε πολύ η τεχνολογία με αποτέλεσμα να μπορούμε πρακτικά και μόνοι μας να κάνουμε σχεδόν τα πάντα. Η τεχνολογία μας δίνει την γρηγοράδα αλλά η συλλογικότητα - έστω και μαζί με την τεχνολογία - μας δίνει την πραγματική μαγεία και ευφυΐα! Για να κάνει κάποιος κάτι με κάποιον άλλον αποτελεσματικά, πρέπει να μάθει να συνυπάρχει, να μαθαίνει κάθε μέρα πώς παίζεται το «παιχνίδι» της ομαδικότητας. Δεν είναι εύκολο και γι’ αυτό δεν επιλέγουν να το κάνουν πολλοί, αλλά είναι εφικτό με μεγάλη προσπάθεια και υπομονή στον εαυτό σου και στον άλλον. Εγώ έχω κάποιους ανθρώπους και συνεχίζω να ψάχνω επίσης - καλλιτέχνες και μη. Με συνεργασίες έχω γράψει κάποια από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια. Επιδιώκω να τους έχω στην ζωή μου γιατί με κάνουν καλύτερο άνθρωπο - και άρα και καλύτερη μουσικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: