Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Οι Tokio Hotel στην Αθήνα

Ένας μικρός χαμός επικρατεί στις τάξεις των παίδων και των εφήβων-νεανίδων, με αφορμή την έλευση των Tokio Hotel (Τόκιο Χοτέλ) στην Αθήνα αυτή την Παρασκευή. Και επειδή, "πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά / έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα", ζητήσα από τη δωδεκάχρονη ανιψιά μου και νούμερο 1 φίλη του συγκροτήματος στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής Χερσονήσου Βανέσσα Φρατζίσκου να γράψει τις δικές της σκέψεις γύρω από το φαινόμενο Tokio Hotel. Το αποτέλεσμα νομίζω ότι της επιτρέπει να ελπίζει άμεσα σε μια θέση στη συντακτική ομάδα του Ποπ & Ροκ.
ηρ.οικ.
ΥΓ: Α, και να μην ξεχάσω... Σμαραγδή, κατέβασε τις αφίσες με τους emo-φρίκουλες από το δωμάτιο παιδάκι μου!!!




Οι Tokio Hotel στην Αθήνα!

της Βανέσσας Φρατζίσκου

Επιτέλους, οι "βασιλιάδες των emo", ή αλλιώς "το καλύτερο neo-glam-emo-boy band που έxει βγει ποτέ στην Γερμανία", έρχεται στην Ελλάδα!!!

Το γκρουπ δημιουργήθηκε το 2001, όταν τέσσερις Γερμανοί νέοι ρόκερς γνωρίστηκαν και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα συγκρότημα: οι δίδυμοι Bill (τραγούδι) Tom (κιθάρα) Kaulitz και οι φίλοι τους Gustav Scafer (ντραμς) και George Listing (μπάσο). Οι στίχοι των τραγουδιών τους έχουν να κάνουν με τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις ελπίδες, τη διάθεσή τους ακόμα και για το χωρισμό των γονιών τους. Δεν είναι μόνο αυτό που κάνει το συγκρότημα να ξεχωρίζει. Τα περισσότερα τραγούδια τους ελκύουν τον κόσμο, γιατί είναι κάτι το διαφορετικό από τα άλλα συγκροτήματα. Το συγκρότημα ξεκίνησε με την ονομασία Devilish και αργότερα μετονομάστηκε σε Tokio Hotel. Ο λόγος; Η αγάπη τους για την Ιαπωνική πρωτεύουσα. Σε ηλικία μόλις 13 ετών, με τη βοήθεια της Universal, κυκλοφορούν τα δύο πρώτα τους album!

Ο Bill στα 13 του αποφασίζει να δηλώσει συμμετοχή στο τάλεντ σόου Star Search και ερμηνεύει το "It's Raining Men" όπου έχασε στον τελικό με πολύ μικρή διαφορά από τον πρώτο! Με ερμαφρόδιτο look από τον Bill, με piercing και tattoo οι Tokio Hotel γίνονται ίνδαλμα για τη νεολαία. Πίσω όμως από αυτό το εγωκεντρικό look κρύβονται παιδιά με αγνή ψυχή, τα οποία ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει στον κόσμο και είναι παράδειγμα προς μίμηση για μικρούς και για μεγάλους.

Μετά την υλοποίηση του video clip “Monsoon”, προσέφεραν την ηλεκτρική κιθάρα που χρησιμοποίησε ο Tom για τις ανάγκες των γυρισμάτων σε δημοπρασία μέσω του MTV στο eBay, η οποία και δημοπρατήθηκε για 100.000 ευρώ. Το ποσό αυτό διατέθηκε στο AMREF (African Foundation for Medicine and Research), για την υποστήριξη των παιδιών της Αφρικής.

Το 2008 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του κέρινου ομοιώματος του Bill στο φημισμένο μουσείο της Madame Tyssaud στο Βερολίνο! Πρόκειται για τον νεότερο άνθρωπο που συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή αυτή από τότε που ιδρύθηκε το μουσείο.

Bill: ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιo δυνατό!!!

Ο Bill μεγάλωσε χωρίς πατέρα. Και αυτό συνέβαλε στα δύσκολα παιδικά του χρόνια με τους γονείς του να χωρίζουν όταν εκείνος και ο αδερφός του ήταν οχτώ χρονών. Αυτό το γεγονός όμως τον βοήθησε πολύ να μάθει να βάζει στόχους και να τους πραγματοποιεί.

Το album τους “Schrei” ξεπέρασε τις 5.000.000 πωλήσεις στη χώρα τους και τους οδήγησε στην πιo επιτυχημένη περιοδεία του συγκροτήματος στην ιστορία της Γερμανίας. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις, ενισχυμένες από την χαρισματική προσωπικότητα του Bill, άρχισαν να ξεσηκώνουν τους θαυμαστές του σε σημείο μαζικής υστερίας!

Τα ΜΜΕ ονόμασαν το φαινόμενο "Tokio Forever"ειδικά όταν ο νούμερο 1 γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός NRJ δήλωσε ότι λάμβανε καθημερινά περισσότερα τηλεφωνήματα για τους Tokio Hotel απ' ότι για τη Madonna.

Τι έγινε που η εμφάνιση του Bill είναι gothic;;;

Ε, και; Επειδή έχω διαβάσει πάρα πολλά σχόλια με αυτό το θέμα υπενθυμίζω πως στην καθημερινότητά μας υπάρχουν παιδιά με τέτοια εμφάνιση. Κοιτάξτε λίγο έξω από το σπίτι σας και δείτε τι γίνεται…

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ!!!

Το 2001 κυκλοφόρησε το album "Devilish". To 2005 βγήκε στην κυκλοφορία το album "Schrei"σε ειδική έκδοση DVD με έξτρα υλικό και το βιντεοκλίπ του "Durch Den Monsun". Το 2006 επανακυκλοφορεί το album "Schrei So Laut Du Kannst" με τρία νέα τραγούδια. Την ίδια χρονιά συγκροτούν το "Schrei-live σε ειδική έκδοση μαζί με το DVD. Το 2007 λανσάρουν το album "Zimmer 483" και σε ειδική έκδοση μαζί με συνέντευξη, φωτογραφίες και το video clip του "Ubers Ende Der Welt". Μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα στήνουν το αγγλόφωνο album "Room 483". Επίσης φτιάχνουν το album "Zimmer 483 - live In Europe" που κυκλοφορεί και σε DVD. Το 2008 συγκροτούν το αγγλόφωνο album "Scream". Τέλος, το 2009 δημιουργούν το DVD "caught on camera "που όπως υποστηρίζουν και οι ίδιοι είναι πολύ ωραίο!!! Μετά από αυτό, ολοκληρώνουν το album "Humanoid"που είναι μεταφρασμένο σε δύο γλώσσες, στα Αγγλικά και στα Γερμανικά.


5 σχόλια:

BOSKO είπε...

πολύ γλυκιά ανάρτηση!
αλλά τι είναι τούτοι;
σα να λέμε οι New Kids On The Block στο πιο alternative;

Μουσικά Προάστια είπε...

Αντώναρε, προτείνω να πας εσύ αντί για μένα στη συναυλία συνοδεύοντας τα ανήλικα την Παρασκευή, θα σου δώσω και τζάμπα εισιτήριο βρε, αρκεί να με γλιτώσεις από το μαρτύριο!!! Ευκαιρία να μάθεις και ποιοι είναι οι Τόκιο Χοτέλ!
:)

Ανώνυμος είπε...

Είμαι μεγάλη φαν και ποτέ δεν μπορούσα να χωνέψω το γεγονός ότι δεν πήγα στην συναυλία τους!Η μουσική τους είναι εκφραστική και κάθε τραγούδι έχει κρυμμένη μια ιστορία από πίσω!Λατρεύω και ζω για Tokio Hotel!
Α,και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΟ!
ΕΜΟ:
http://www.teenidols4you.com/blink/Actors/andysixx/andysixx_1273368110.jpg#Andy%20Sixx
ΟΧΙ ΕΜΟ:
http://www.flickr.com/photos/cybizr0llin/2427721071/

Ανώνυμος είπε...

Είμαι 25 χρονών και ακούω Tokio Hotel και δεν είναι μόνο για ανήλικους όπως λένε κάποιοι έξυπνοι εδώ πέρα και κάτι άλλο δεν είναι emo.Kisses Alies;*

Μουσικά Προάστια είπε...

Και πολύ καλά κάνετε, να συνεχίσετε να ακούτε τη μουσική που σας αρέσει!